Projekt Europe for VET+ to wyjątkowy pomysł na podniesienie jakości kształcenia zawodowego młodzieży, gdzie wciąż rozwijający się rynek pracy stawia im coraz wyżej poprzeczkę. Żeby obecny uczeń szkoły technicznej mógł spełnić aktualne standardy pracodawcy – potrzebne są odpowiednie narzędzia podnoszące umiejętności i kompetencje młodzieży. A to nie jest możliwe bez podniesienia jakości pracy zespołów odpowiedzialnych za praktyki zagraniczne, których głównym celem jest podniesienie jakości działań w projektach VET realizowanych przez partnerów uczestniczących w projekcie Europe for VET+. W sposób szczególny zaś podniesienie jakości prac zespołów projektowych i kadry zarządzające projektami.

Stąd projekt, zakładający realizację partnerstwa strategicznego (wymiany dobrych praktyk) na rzecz podnoszenia jakości kształcenia zawodowego z organizacjami z Malty, Hiszpanii, Włoch oraz Polski. Jego koordynatorem jest ZSP nr 1 w Kłodzku. W projekcie biorą również udział Lotnicze Zakłady Naukowe we Wrocławiu.
O projekcie można przeczytać więcej TUTAJ.