09 listopada stał pod znakiem przyjęcia uczniów klas pierwszych w szeregi społeczności Lotniczych Zakładów Naukowych oraz  uroczystości uświetniającej 100. Rocznicę Odzyskania Niepodległości przez Polskę. Sprzyjająca pogoda pozwoliła, żeby ślubowanie odbyło się na placu głównym przed budynkiem szkoły. Tegoroczną uroczystość poprowadzili Michał Jęcek, kadet klasy 4ct oraz Andrzej Kołodziejczyk, nauczyciel historii i opiekun SU.
W podniosłej atmosferze, w obecności rodziców, nauczycieli, dyrektora szkoły i zaproszonych gości, płk Mirosława Meńkarskiego oraz płk Bartosza Ornatowskiego, a także przedstawicieli Zarządu Stowarzyszenia Absolwentów LZN, wiceprezes Barbary Ostroróg i członka Zarządu Bożeny Kwasińskiej, pierwszoklasiści wypowiedzieli rotę ślubowania.

Druga część uroczystości miała miejsce w auli, wszyscy zebrani wysłuchali i obejrzeli mini spektakl poświęcony 100. Rocznicy Odzyskania Niepodległości przez Polskę.

Podsumowaniem tego uroczystego dnia był udział klas mundurowych w uroczystościach, które odbyły się na Psim Polu