Już dziś zawiadamiamy i prosimy o zaklepanie sobie czasu na grudniowe spotkanie ( 10.12.2019 i tu uwaga : zmiana godziny z 17.00 na 16.00 ! ), a to za sprawą niezwykle atrakcyjnego programu. Otóż oprócz spraw organizacyjnych, wysłuchamy wystąpienia naszego kolegi Janusza Bugiela pt. „Zderzenie z Szybowcem” . A jakie zderzenie i z jakim szybowcem? Będzie to relacja bezpośredniego uczestnika i świadka zderzenia przed 30-tu laty szybowca pilotowanego przez Macieja Majewskiego z rosyjskim samolotem bombowym SU-24 nad lotniskiem w Lubinie. Prelegent pełnił wtedy funkcję Szefa Wyszkolenia, a feralnego dnia był Kierownikiem Lotów. Przedstawi też wiele szczegółów o pracy polskiej i rosyjskiej Komisji Badań Wypadków Lotniczych, poparty krótkim filmem TVP 2. Ciekawe? Myslę, że nawet niezwykle ciekawe, bo wszyscy pamiętamy tę tragedię przeżywaną  wspólnie z Ojcem Ździchem Majewskim. Zapraszamy!

Edward Sobczak